Zašto današnje devojke izgledaju starije?

Zašto današnje devojke izgledaju starije?

Mnoge navike mogu da vas ostare i to trajno, ovo su neke od njih!

 Foto: Shutterstock

Ne koristite kreme za sunčanje

Prvo pravilo da zaštitie kožu od preranog starenja jeste da štitite kožu od štetnog uticaja sunca. UV zraci oštećuju kolagen, elastin i ćelije kože, što rezultira pojavom bora i razvoja raka kože. Što veći zaštitni faktor koristite to će vam koža biti zdravija.

Malo spavate

Spavanje čini da duže izgledate mlado. Noću se na ćelijskom nivou popravlja šteta na ćelijama koju su pretrpele u toku dana, ali samo ako spavate. Ukoliko ne spavate onda remetite ceo proces regeneracije. Probajte da spavate osam sati svake večeri.

Ne jedete dovoljno voća

Mali broj ljudi se drži pravila da svakog dana treba pojesti najmanje 200 do 300 grama voća.

 Foto: Pixabay

Voće i povrće sadrži dosta hranljivih namirnica kao što su antioksidanti i vitamini, a oni utiči na starenje i zdravlje kože.

Jedete šećer

Hrana bogata šećerima i skrobom, ako što je beli hleb, sladoled i čips mogu da izazovu velike probleme i vašem licu. Povećana količina šećera u krvi dovodi do upale i može da dovede do pojave bubuljica na vašem licu.

Pušite cigarete

 Foto: Shutterstock

Pušenje utiče na celo telo. Nije samo lice to koje će pretrpeti štetu, već će se bore i višak kože pojaviti i na vašim rukama.

Pijete previše alkohola

Postoji razlog zašto niko ne izgleda lepo jutro nakon pijančenja. Alkohol smanjuje antioksidante u vašoj koži. To izaziva iritaciju i pojavu slobodnih radikala koji oštećuju kožu. Alkohol dehidrira kožu, a čini da se osećate starije.

Zatvoreno za komentare.