Pasta za zube: Za šta sve može da vam posluži?

Pasta za zube: Za šta sve može da vam posluži?

Osim što služi za pranje zuba i čuva ih od karijesa, pasta za zube odličan je saveznik u čišćenju patika, slavina u kuhinji i kupatilu, zamagljenih ogledala, srebrnog nakita ali i u borbi protiv bubuljica, groznice na usnama. Evo kako da je upotrebite:

 Foto: Shutterstock

Zaprljane gumene delove patika, opraćete tako što na četkicu za zube stavite malo paste, skvasite je vodom, utrljate na  đonove i izribate. Đonove zatim dobro isperite toplom vodom da ne ostane tragova paste i ostavite da se osuše.

 Foto: Shutterstock

Ukoliko vam smeta što posle tuširanja, ogledala u kupatilu budu zamagljena, možete pre tuširanja krpicom na koju ste naneli malo paste ispolirati ogledala i kada izađete ispod tuša, ona neće biti zamagljena.

 Foto: Pixabay

Od kapljica vode i kamenca slavine u kuhinji i kupatilu se začas isprljaju. Na suvu krpu stavite malo paste za zube, ispolirajte ih i sijaće punim sjajem. Pastom za zube može da se rastvori i prljavština sa lavaboa. Koristi se isto kao i druga sredstva za čišćenje i potom ispere vodom.

U borbi protiv bubuljica koristi se tako što se nanese na bubuljicu i ostavi sat vremena da se osuši. Zatim se ispere toplom vodom i prosuši. Ukoliko bubuljica ne nestane posle jednog nanošenja, što je obično slučaj, postupak treba ponoviti.

 Foto: Shutterstock

Na groznicu na usnama treba staviti malo veći sloj paste i držati ga što duže.  

Pasta za zube vraća izgubljeni sjaj nakitu od srebra. Pasta se utrlja na nakit, ostavi da prenoći a ujutru izbriše čistom, mekom krpom.

Zatvoreno za komentare.