Ako picu ne jedete na ovaj način, u Napulju bi vas gledali kao vanzemaljaca

Ako picu ne jedete na ovaj način, u Napulju bi vas gledali kao vanzemaljaca

Pica je možda omiljena brza hrana na svetu, a za neke ljude je pravo umeće kako je jesti i uživati u njoj 100%.

Foto: Shutterstock

Ipak, postoje velike šanse da smo je sve vreme jeli pogrešno. Naime, londonski gastronom i autor svetskog vodiča "Where to eat pizza" Danijel Jang kaže da nikako ne biste smeli da je držite za ivicu.

Umesto toga, picu treba da preklopite u ruci kao novčanik, jer ćete je tako lakše jesti i ništa neće curiti. Upravo je tako jedu u Napulju, rodnom mestu čuvene pice.

Evo i kako da napravite najbolje kućno testo za picu:

Sastojci:

- 2 čaše brašna

- 1 čaša jogurta

- 2 kašike ulja

- malo soli

- 1/2 praška za pecivo

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesite testo. Odmah ga razvucite u tepsiji u kojoj ćete peći picu. Nafilujte po želji i pecite.

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.