Ako picu ne jedete na ovaj način, u Napulju bi vas gledali kao vanzemaljaca

Ako picu ne jedete na ovaj način, u Napulju bi vas gledali kao vanzemaljaca

Pica je možda omiljena brza hrana na svetu, a za neke ljude je pravo umeće kako je jesti i uživati u njoj 100%.


Foto: Shutterstock



Ipak, postoje velike šanse da smo je sve vreme jeli pogrešno. Naime, londonski gastronom i autor svetskog vodiča "Where to eat pizza" Danijel Jang kaže da nikako ne biste smeli da je držite za ivicu.


Umesto toga, picu treba da preklopite u ruci kao novčanik, jer ćete je tako lakše jesti i ništa neće curiti. Upravo je tako jedu u Napulju, rodnom mestu čuvene pice.


Evo i kako da napravite najbolje kućno testo za picu:



Sastojci:


- 2 čaše brašna


- 1 čaša jogurta


- 2 kašike ulja


- malo soli


- 1/2 praška za pecivo



Priprema:


Od navedenih sastojaka zamesite testo. Odmah ga razvucite u tepsiji u kojoj ćete peći picu. Nafilujte po želji i pecite.


Prijatno!

Затворено за коментаре.