Pica je možda omiljena brza hrana na svetu, a za neke ljude je pravo umeće kako je jesti i uživati u njoj 100%.
Foto: Shutterstock
Ipak, postoje velike šanse da smo je sve vreme jeli pogrešno. Naime, londonski gastronom i autor svetskog vodiča "Where to eat pizza" Danijel Jang kaže da nikako ne biste smeli da je držite za ivicu.
Umesto toga, picu treba da preklopite u ruci kao novčanik, jer ćete je tako lakše jesti i ništa neće curiti. Upravo je tako jedu u Napulju, rodnom mestu čuvene pice.
Evo i kako da napravite najbolje kućno testo za picu:
- 2 čaše brašna
- 1 čaša jogurta
- 2 kašike ulja
- malo soli
- 1/2 praška za pecivo
Od navedenih sastojaka zamesite testo. Odmah ga razvucite u tepsiji u kojoj ćete peći picu. Nafilujte po želji i pecite.
Prijatno!