Pica rolnice – sjajne za doručak, još bolje za večeru

Pica rolnice – sjajne za doručak, još bolje za večeru

Pica rolnice su mekane kao pena, a ukus se ne može opisati, već ga morate isprobati. Sjajne su za doručak i lako se prave.


Foto: YouTube/printscreen



Potrebno je:


- 15 g svežeg kvasca


- 1 kašičica šećera


- malo soli



- 1 jaje


- 20 ml ulja ( 2 kašike)


- 200 ml mleka mlakog


- oko 450 g brašna


Za nadev:


- 200 g šunkarice ili obične salame



- malo kečapa


- 100 g kačkavalja


- 100 g sira za mazanje


- origano


- malo rendane čajne kobasice


Priprema:


Rastopiti kvasac u mlakom mleku, dodati šećer i ostaviti da zapeni. Dodati jaje i izmutiti žicom malo. Ubaciti malo ulja i dodavati brašna da bude srednje tvrdo.


Dobro obraditi rukama i pokriti da se udvostruči. Razviti testo u pravougaonik 1,5 cm. Premazati sirom pa poređati salamu preko kečap , pa kačkavalj i ponovo malo kečapa. Ubaciti i rendanu čajnu nekoliko kašika.



Na kraju origano. Uviti u rolat i seći 2 cm dobljine. Ređati u podmazan pleh . Premazati žumancetom.


Ostaviti da odmara toliko da se rerna ugreje na 200 stepeni C. Staviti u rernu i smanjiti na 180 stepeni, a zatim peći da porumeni oko 25-30 min.


Pokriti vruće rolnice krpom da malo odmore... služiti tople.


Затворено за коментаре.