Pica rolnice - sjajne za doručak, još bolje za večeru

Pica rolnice – sjajne za doručak, još bolje za večeru

Pica rolnice su mekane kao pena, a ukus se ne može opisati, već ga morate isprobati. Sjajne su za doručak i lako se prave.

Foto: YouTube/printscreen

Potrebno je:

- 15 g svežeg kvasca

- 1 kašičica šećera

- malo soli

- 1 jaje

- 20 ml ulja ( 2 kašike)

- 200 ml mleka mlakog

- oko 450 g brašna

Za nadev:

- 200 g šunkarice ili obične salame

- malo kečapa

- 100 g kačkavalja

- 100 g sira za mazanje

- origano

- malo rendane čajne kobasice

Priprema:

Rastopiti kvasac u mlakom mleku, dodati šećer i ostaviti da zapeni. Dodati jaje i izmutiti žicom malo. Ubaciti malo ulja i dodavati brašna da bude srednje tvrdo.

Dobro obraditi rukama i pokriti da se udvostruči. Razviti testo u pravougaonik 1,5 cm. Premazati sirom pa poređati salamu preko kečap , pa kačkavalj i ponovo malo kečapa. Ubaciti i rendanu čajnu nekoliko kašika.

Na kraju origano. Uviti u rolat i seći 2 cm dobljine. Ređati u podmazan pleh . Premazati žumancetom.

Ostaviti da odmara toliko da se rerna ugreje na 200 stepeni C. Staviti u rernu i smanjiti na 180 stepeni, a zatim peći da porumeni oko 25-30 min.

Pokriti vruće rolnice krpom da malo odmore... služiti tople.

Zatvoreno za komentare.