Potpuno je nebitno da li imate omiljeno piće koje volite uvek da pijete ili samo da eksperimentišete, mnogim konobarima nije uvek lako da ispune želje svih gostiju.
Foto: Shutterstock
Dok će se neke narudžbine stvoriti ispred vas za samo nekoliko sekundi, druge ćete morati da pričekate, a moglo bi se dogoditi da ste usput uspeli dobro da namučite svog konobara.
Ovo su narudžbine od kojih se konobarima diže kosa na glavi, a objasnili su i zašto...
Budući da se ovaj koktel dobija mešanjem velikog broja sastojaka i oduzima mnogo vremena ni jednom konobaru neće biti drago da gubi vreme na njega, posebno ako te večeri ima gužvu.
Pravi Long ajlend ajs ti sastoji se od 4 ili 5 vrsta alkohola i jedan je od najkomplikovanijih za pravljenje.
- Osoba koja je smislila mohito verovatno je mrzila barmene jer je zaista komplikovan, zahteva vremena i nakon njega su vam ruke neverovatno lepljive - požalio se jedan barmen.
Za razliku od prethodnih koktela, margarite nisu komplikovane, ali zahtevaju da ih se duže trese, pa je ova narudžbina prilično siguran način da priuštite nervozu i konobaru i ljudima koji čekaju na red za svoju narudžbinu.
Pomislili biste da s pivom ne možete pogrešiti, ali i tu bi se mogao dogoditi zastoj. Točeno pivo uvek naručite prvo jer treba vremena da ga se pravilno natoči, savetuju konobari.
- Ne postoji iritantnija stvar od gosta koji odluku o narudžbi prepušta konobaru, naročito ako im se moj izbor ne svidi pa traže da im donesem nešto drugo - ispričao je jedan konobar.