Ukoliko poručujete ova pića kada izlazite, konobari će vas zamrzeti

Ukoliko poručujete ova pića kada izlazite, konobari će vas zamrzeti

Potpuno je nebitno da li imate omiljeno piće koje volite uvek da pijete ili samo da eksperimentišete, mnogim konobarima nije uvek lako da ispune želje svih gostiju.

 Foto: Shutterstock

Dok će se neke narudžbine stvoriti ispred vas za samo nekoliko sekundi, druge ćete morati da pričekate, a moglo bi se dogoditi da ste usput uspeli dobro da namučite svog konobara.

Ovo su narudžbine od kojih se konobarima diže kosa na glavi, a objasnili su i zašto...

1. Long ajlend ajs ti

Budući da se ovaj koktel dobija mešanjem velikog broja sastojaka i oduzima mnogo vremena ni jednom konobaru neće biti drago da gubi vreme na njega, posebno ako te večeri ima gužvu.

Pravi Long ajlend ajs ti sastoji se od 4 ili 5 vrsta alkohola i jedan je od najkomplikovanijih za pravljenje.

2. Mohito

- Osoba koja je smislila mohito verovatno je mrzila barmene jer je zaista komplikovan, zahteva vremena i nakon njega su vam ruke neverovatno lepljive - požalio se jedan barmen.

3. Margarita

Za razliku od prethodnih koktela, margarite nisu komplikovane, ali zahtevaju da ih se duže trese, pa je ova narudžbina prilično siguran način da priuštite nervozu i konobaru i ljudima koji čekaju na red za svoju narudžbinu.

4. Točeno pivo

Pomislili biste da s pivom ne možete pogrešiti, ali i tu bi se mogao dogoditi zastoj. Točeno pivo uvek naručite prvo jer treba vremena da ga se pravilno natoči, savetuju konobari.

5. "Iznenadi me"

- Ne postoji iritantnija stvar od gosta koji odluku o narudžbi prepušta konobaru, naročito ako im se moj izbor ne svidi pa traže da im donesem nešto drugo - ispričao je jedan konobar.

Zatvoreno za komentare.