Ne znate šta biste skuvali za ručak, a želite neko brzo i zasitno jelo? Piletina sa limunom će razveseliti nepca svih ljubitelja piletine.
Foto: Shutterstock
- 450 grama piletine
- 100 grama brašna
- 2 limuna
- 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
- 100 ml pilećeg temeljca
- 2 kašike maslaca
- 2 čena belog luka
- 1 čajna kašičica soli
- 1 čajna kašičica bibera
- sveži peršun ili malo bosiljka
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusovih.
2. U činiju pomešajte brašno, so, biuber i koricu jednog limuna. Ubacite u posudu piletinu naseckanu na komade i okrećite ih dok im površina nije u potpunosti prekrivena mešavinom brašna i začina.
3. Nasecite jedan limun na kriške.
4. U većem tiganju i na umerenoj temperaturi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i zapecite nekoliko minuta na svakoj strani dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
5. Okrenite piletinu, ulijte pileći temeljac, maslac, beli luk i kriške limuna. Prebacite piletinu u rernu i pecite još 15-ak minuta. Poslužite piletinu uz prilog po želji i s umakom iz tiganja u koji možete dodati malo naseckanog peršuna ili bosiljka.
Savet plus: Koristite koricu limuna samo ako imate organski uzgojene plodove bez pesticida.
Prijatno!