Recept za najsočniju pečenu piletinu – brzi ručak za celu porodicu

Recept za najsočniju pečenu piletinu – brzi ručak za celu porodicu

Ne znate šta biste skuvali za ručak, a želite neko brzo i zasitno jelo? Piletina sa limunom će razveseliti nepca svih ljubitelja piletine.


Foto: Shutterstock



Sastojci (za 4 osobe): 


- 450 grama piletine


- 100 grama brašna


- 2 limuna



- 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja


- 100 ml pilećeg temeljca


- 2 kašike maslaca


- 2 čena belog luka


- 1 čajna kašičica soli



- 1 čajna kašičica bibera


- sveži peršun ili malo bosiljka


Priprema:


1. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusovih.


2. U činiju pomešajte brašno, so, biuber i koricu jednog limuna. Ubacite u posudu piletinu naseckanu na komade i okrećite ih dok im površina nije u potpunosti prekrivena mešavinom brašna i začina.


3. Nasecite jedan limun na kriške.


4. U većem tiganju i na umerenoj temperaturi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i zapecite nekoliko minuta na svakoj strani dok ne dobije zlatnosmeđu boju.


5. Okrenite piletinu, ulijte pileći temeljac, maslac, beli luk i kriške limuna. Prebacite piletinu u rernu i pecite još 15-ak minuta. Poslužite piletinu uz prilog po želji i s umakom iz tiganja u koji možete dodati malo naseckanog peršuna ili bosiljka.



Savet plus: Koristite koricu limuna samo ako imate organski uzgojene plodove bez pesticida.


Prijatno!

Затворено за коментаре.