Recept za najsočniju pečenu piletinu - brzi ručak za celu porodicu

Recept za najsočniju pečenu piletinu – brzi ručak za celu porodicu

Ne znate šta biste skuvali za ručak, a želite neko brzo i zasitno jelo? Piletina sa limunom će razveseliti nepca svih ljubitelja piletine.

Foto: Shutterstock

Sastojci (za 4 osobe): 

- 450 grama piletine

- 100 grama brašna

- 2 limuna

- 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja

- 100 ml pilećeg temeljca

- 2 kašike maslaca

- 2 čena belog luka

- 1 čajna kašičica soli

- 1 čajna kašičica bibera

- sveži peršun ili malo bosiljka

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusovih.

2. U činiju pomešajte brašno, so, biuber i koricu jednog limuna. Ubacite u posudu piletinu naseckanu na komade i okrećite ih dok im površina nije u potpunosti prekrivena mešavinom brašna i začina.

3. Nasecite jedan limun na kriške.

4. U većem tiganju i na umerenoj temperaturi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i zapecite nekoliko minuta na svakoj strani dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

5. Okrenite piletinu, ulijte pileći temeljac, maslac, beli luk i kriške limuna. Prebacite piletinu u rernu i pecite još 15-ak minuta. Poslužite piletinu uz prilog po želji i s umakom iz tiganja u koji možete dodati malo naseckanog peršuna ili bosiljka.

Savet plus: Koristite koricu limuna samo ako imate organski uzgojene plodove bez pesticida.

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.