Jedini pravi način da pripremite pire

Jedini pravi način da pripremite pire

Francuski kuvari imaju poseban način pripreme krompir pirea. I kažu da su oni jedini u pravu.


Photo: Pixabay



Dve stvari kod pripreme su veoma važne.


1. Da bismo dobili savršen pire, koji se ne stegne i ne učvrsne nakon nekoliko minuta, potrebno je da očišćen i opran krompir kuvamo u šerpi u kojoj smo prethodno rastopili puter.


Photo: Pixabay



2. Takođe, preporuka francuskih kuvara je da krompir ne kuvate samo u vodi, već dodajte i pavlaku za kuvanje. Tako će krajnji ishod biti kremastiji i penastiji pire, punijeg ukusa.


Potrebno je:


- 250 ml pavlake za kuvanje


- 1 kg krompira


- 3 kašičice maslinovog ulja



- 3 kašičice putera


- so


- voda


Photo: Pixabay


Priprema:


U šerpu nalijte pavlaku za kuvanje i vodu, a potom dodajte očišćeni, oprani i iseckani krompir, 3 kašičice maslinovog ulja, 3 kašičice putera, so i začine po želji. Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta.


Procedite krompire, ali sačuvajte tečnost u kojoj se krompir kuvao. Zatim, ispasirajte krompir i prelijte sa nekoliko kapi te tečnosti, da ne bude mnogo redak.



Photo: Pixabay


Umesto pavlake, krompir možete da kuvate u mleku i puteru, a priprema je laka. Evo kako to izgleda na francuski savremen način.


Затворено за коментаре.