Postoji nekoliko datuma - ovim danima je zabranjeno održati crkveno venčanje!

Postoji nekoliko datuma – ovim danima je zabranjeno održati crkveno venčanje!

Vernici Srpske pravoslavne crkve ne bi trebalo da prave svadbu tokom posta, ipak neki to i čine, te čin crkvenog venčanja odlažu, ali obave građansko. Ovim danima je zabranjeno održati crkveno venčanje!

 Foto: Shutterstock

Na Tiktok stranici "Lepotesrbijee" objavljen je video-snimak u kojem je objašnjeno kojim danima nikako nije dozvoljeno praviti svadbu.

- Datumi venčanja zavise od mnogo faktora, kao na primer kada je slobodna sala za venčanje. Ali oni koji se pridržavaju običaja Srpske pravoslavne crkve moraju znati da je praviti svadbu zabranjeno za vreme posta - navodi se u ovom snimku.

Dodaje se da se venčanja i svadbe ne vrše u sredu i petak, na Krstovdan 18. januara, 11. septembra i 27. septembra.

- Crkveno venčanje se ne vrši ni na Vaskrs, niti svetle sedmice, jer tada su dani koji su posvećeni Hristovom vaskrsenju - objašnjeno je u ovom video-snimku.

@lepotesrbijee Kojim danima nikako nije dozvoljeno praviti svadbu #fy #fyp #fypシ #foryoupage #lepotesrbije #srbija #viral #viralvideo #wedding #weddingday #church ♬ original sound - LepoteSrbije

Međutim, pojedini korisnici su u komentarima navodili da ne treba crkveni kalendar da određuje datum svadbe, već oni koji se venčavaju.

Izvor: Magazin Novosti

Zatvoreno za komentare.