Poznati kuvar otkriva kako da za 5 minuta spremite savršen francuski doručak

Poznati kuvar otkriva kako da za 5 minuta spremite savršen francuski doručak

Australijski šef Kurtis Ston otkriva kako da napravite idealan francuski doručak, pravo savršenstvo uz koje će vam dan početi baš kako treba.

Foto: Youtube/screenshot

Potrebno vam je:

- hleb brioš,

- jaja,

- mleko,

- puter,

- šećer i cimet,

- mladi sir,

- poširane jagode

Foto: Youtube/screenshot

Priprema:

Za početak, treba vam brioš, francusko pecivo s mnogo jaja i maslaca. Ukoliko ga nemate, možete običan hleb nakratko umočiti u jaja i mleko.

Brioš isecite na tanke kriške i u tiganju na zagrejanom puteru pecite dok ne dobije zlatnobraon boju s obe strane.

Dok se hleb prži, pomešajte cimet i šećer i umočite hleb u tu smesu. Tako će se arome najbolje sjediniti. Služite uz mladi sir i poširane jagode.

Zatvoreno za komentare.