Primetili ste da se vi i vaš partner polako odljubljujete? Ovo su jasni pokazatelji, ali ipak, ima nade za iskru

Primetili ste da se vi i vaš partner polako odljubljujete? Ovo su jasni pokazatelji, ali ipak, ima nade za iskru

Možete vi i da popravite stvar ako oboje tako odlučite. Da li se odljubljujete?

Foto: Shutterstock

U ljubavi nema ali. U vezi ste zajedno i za nju se zajedno borite.

Bez obzira na to da li ste u kratkoročnoj ili dugotrajnoj vezi, pripremite se da u svakoj vezi može doći do tačke odljubljivanja.

Nikada tu opciju nemojte isključiti. Postoji nekoliko stvari koje možete primetiti kada faza velike ljubavi splasne.

Ali ako se potrudite, možete vezu spasiti i ponovno se zaljubiti u partnera.

Evo nekoliko načina koji mogu otkriti jeste li se vi ili vaš partner počeli odljubljivati:

Nedostaje vam komunikacija

Kada počnete da se odljubljujete, i nesvesno i svesno počinjete manje komunicirati. Često je to prvi znak da se počinjete odljubljivati jer prestajete da delite svoja prava osećanja s voljenom osobom.

Kako da popravite stvar: Potrudite se da ponovo počnete komunicirati. Terapija takođe može biti opcija ako to traje neko duže vreme.

Foto: Shutterstock

Vi ste sebi na prvom mestu

Kada počnete stavljati „ja” ispred „mi“, postoji jasan znak da nešto nedostaje u vašoj vezi.

Kako da popravite stvar: Nemojte sebe stavljati uvek na prvo mesto i nemojte partnera isključivati iz vašeg života.

Ako ste počeli raditi većinu stvari solo, uključite svog partnera u neke aktivnosti kako biste ponovno mogli raditi zajedno stvari kao pre.

Osim toga, stvaranje više „mi“ trenutaka takođe može obnoviti romantiku. Odluke donosite zajednički.

Više nema intimnosti

Jednom kada shvatite da niste imali seks duže vreme, a to nije samo jedan od onih perioda koji se događaju kada život postane stresan i zauzet, možda ćete početi shvatati da više niste zaljubljeni u svog partnera kao nekada.

Kako da popravite stvar: Razgovor o ovome prvi je korak. Zatim provjerite pomaže li isprobavanje novih položaja ili uključivanje seksualnih igračaka.

Manje vremena provodite zajedno

Ovo ne mora značiti da se ne nalazite u istom prostoru. Vi ste na telefonu ili gledate televiziju, a vaš partner igra igrice.

U istoj ste prostoriji, ali ne radite više toliko zajedničkih stvari i aktivnosti.

Foto: Shutterstock

Kako da popravite stvar: Pokušajte da izdvojite intimnije vreme. Odite na večeru, na sastanak ili ponovite aktivnosti koje su vas činile srećnim pre. Morate provodite kvalitetno zajedničko vreme kako biste vratili iskru.

Ne žudite za bliskošću

Na početku veze, maženje i slatki poljupci stvari su kojih se možda nećete moći zasititi. Normalno da to nestaje kako veza napreduje i što ste duže zajedno, ali ako uopšte ne žudite za bliskošću, to bi definitivno moglo značiti da nedostaje zaljubljenosti.

Kako da popravite stvar: Odvojite više vremena za maženje, pa čak i samo držanje za ruke dva su mala načina da ponovo „zapalite vatru“.

Više vam nije zabavno da vidite partnera

Leptiri su nestali, a osećanje straha, razdraženosti i dosade se uvlače u vaš odnos. U ovom slučaju najbolje vreme za vas je kada ste razdvojeni. Razmak od nekoliko dana ili čak nedelja-dve može biti upravo ono što vam treba.

Kako da popravite stvar: Ako provedete vreme odvojeno od partnera i da ih ne vidite na duže vreme, možda ćete shvatiti koliko vam nedostaju.

Foto: Shutterstock

Vaš društveni život ponovno živi

Možda provodite više vremena izvan kuće ili daleko od partnera u pokušaju da ih izbegnete.

Subote ponovo postaju rezervisane za vaše prijatelje umesto otmenih večeri, sastanaka ili čak Netflixa i opuštanja.

Kako da popravite stvar: Potrudite se provoditi više vremena zajedno ili zakažite zajednički izlazak kako biste videli hoće li to pomoći vratiti osećanje ljubavi.

Budućnost ne obećava

Sve ređe razmišljate ili spominjete budućnost. Bez obzira na to da li su planovi za brak bili u pripremi ili ste se samo veselili zabavnom odmoru, prestali ste da ih spominjete.

Emocionalno povlačenje i ako se ne radujete stvarima koje su vas pre veselile definitivno jeste znak da se odljubljujete.

Kako da popravite stvar: Ako ste prestali razgovarati o odmoru na koji ste želeli jednom oboje da idete sada je pravo vreme da o tome porazgovarate i, naravno, odete na njega. To može biti ključ za ponovno otvaranje srca.

Udaljenost vas ne zbližava

Iako ste nekoliko dana ili nedelja proveli razdvojeni, partner vam uopštee nije nedostajao. To je jasan znak da ste se odljubili.

Foto: Shutterstock

Kako da popravite stvar: Planiranje zajedničkog vikend putovanja može vam pomoći da se zbližite i možda se ponovno zaljubite.

Svađe su svakodnevne

Česte svađe oko malih stvari mogu biti znak da se odljubljuje od svog partnera. Ali znati oko čega se borite jedan je od ključeva za ponovno zaljubljivanje.

Ako se s partnerom svađate samo zato što vas svaka njegova rečenica nervira i ne možete biti oko njega, to je znak da zaljubljenost opada ili je već u toj fazi gotova.

Kako da popravite stvar: Smirite se i probajte da shvatite zašto se svađate.

Primetili ste nekog drugog

Više ne gledate svog partnera istim očima kao pre. Zapravo, možda ih uopšte ne gledate. Umesto toga, gledate u drugu osobu koja vam se sviđa. Kada shvatite da to radite, tada dolazi do problema.

Kako da popravite stvar: Podsetite se šta vam je uopšte zapelo za oko kod vašeg partnera. To može biti jedan od načina da se ponovno zaljubite u njega.

Foto: Shutterstock

Nema više poverenja međ vama

Bilo da ste nešto pronašli ili samo želite nešto da pronađete, to je znak da postoji ozbiljan nedostatak poverenja.

Ne želite da verujete svom partneru ili tražite nešto što će uništiti vašu vezu definitivno jeste znak da se odljubljujete.

Kako da popravite stvar: Uspostavljanje poverenja može biti jako teško: Terapija je jedan od najboljih načina da to popravite, ali čak i samo korak unazad i shvatanje da pokušavate da sabotirate svoju vezu može vam pomoći da poduzmete neke korake koji će vam pomoći da zadržite vezu.

Shvatate da postoji više

Vaši ciljevi su se promenili. Vaši hobiji su se promenili. Vaša želja za avanturama (ili ne) se promenila. Ako ste shvatili da postoji mnogo više izvan vašeg odnosa i ne želite da partner bude deo toga, to je znak da više niste zaljubljeni.

Kako da popravite stvar: Pokušajte da uključite partnera u svoje planove ili ga zamolite da se uključi u određene aktivnosti kako biste videli je li vaš partner još uvek onaj s kojim želite doživeti svoje snove.

Foto: Shutterstock

Vaši prijatelji počinju da postavljaju pitanja

Vaši prijatelji su shvatili da nešto jednostavno nije u redu. Možda niste srećni i to se jednostavno vidi ili se možda doslednije ili agresivnije žalite na svog partnera.

Kada vam prijatelji počnu postavljati pitanja, to je znak da je veza na kraju.

Kako da popravite stvar: Shvatite šta se događa u vašoj vezi. Pitajte prijatelje za pomoć i za savet.

Jednostavno znate da je gotovo

Vaša intuicija je najveći pokazatelj za gotovo sve u vašem životu. I, na kraju dana, tako ćete znati je li vredno sačuvati vezu ili treba krenuti dalje. Uvek slušajte sebe i svoju intuiciju, piše Your Tango.

Zatvoreno za komentare.