Puste ulice Beograda iz objektiva jednog fotografa

Puste ulice Beograda iz objektiva jednog fotografa

Kada je proglašeno vanredno stanje, fotograf Vladan Aleksić započeo je svoj umetnički projekat. Pogledajte kako izgledaju puste ulice Beograda.

Posted by Svetloslikar on Monday, March 16, 2020

Kada je nastupilo vanredno stanje i preporuke o ograničenom kretanju, inspirisan praznim beogradskim ulicama fotograf Vladan Aleksić započeo je sa radom na seriji umetničkih fotografija.

Beogradske ulice fotografiše u toku dana, ali kao da su potpuno prazne, sa figuricom robota iz Pixarovog crtanog filma "Wall-E" u prvom planu.

Posted by Svetloslikar on Wednesday, March 18, 2020

"U predvečerje izbijanja epidemije korona virusa u Srbjii, s proglašenim vanrednim stanjem preporuke su da se da se ne izlazi napolje. Ulice su daleko od praznih, ali još uvek ne znamo šta nam donosi sutra… Namera mi je bila da, korišćenjem raznih fotografskih tehnika od "stackinga" do upotebe ND filtera na objektivu, vizualno istražim mogućnost potpuno praznih gradova. Bio mi je potreban svedok toga, te je Wall-E bio logičan izbor zbog njegovih lutanja napuštenom Zemljom i potragom za ljubavlju", kaže za Nacionalnu geografiju.

Posted by Svetloslikar on Monday, March 16, 2020

Kao što i sami znate, ulicama Beograda i dalje se u toku dana kreću ljudi i vozila, a Vladan efekat praznine postiže na specifičan način.

Posted by Svetloslikar on Wednesday, March 18, 2020

"Efekat praznine postižem time što za svaku lokaciju napravim do 50 fotografija i onda uklapam sa svake prazna mesta u finalnu fotografiju", zaključio je fotograf.