Recept dana: Brzi tart sa panakotom i malinama

Recept dana: Brzi tart sa panakotom i malinama

Ukusni tart ukrasite svežim voćem i listićima bosiljka koji će se savršeno spojiti sa panakotom. Današnji recept u kome ćete uživati je brzi tart sa panakotom i malinama.


Foto: Shutterstock



Sastojci


Za testo:


- 110 g maslaca


- 30 g šećera u prahu



- 1 jaje


- 1 žumance


- 160 g Glatkog brašna


- ½ kašičice praška za pecivo


- prstohvat soli



- 50 g mlevenih oguljenih badema


- 1 kašika mleka


Za nadev:


- 1 Panakota & malina preliv


- 250 ml mleka


- 200 ml slatke pavlake mlečne nezaslađene


- 50 ml vode



- 100 g svežih malina ili jagoda


Priprema


U posudu stavite maslac sobne temperature, dodajte šećer u prahu i mešajte el. mešalicom da postane penast. Dodajte jaje, žumance i dobro promešajte.


Brašnu dodajte prašak za pecivo, prstohvat soli, mlevene bademe, promešajte i dodajte smesu s maslacem.


Zamesite glatko testo dodajući mleko ukoliko je potrebno. Testo obmotajte plastičnom folijom i držite u frižideru najmanje 30 minuta.


Testo tanko razvaljajte na papiru za pečenje u obliku pravougaonika, pa ga premestite u duguljasti kalup za pite vel. 33 x 9 cm. Rubove testa pritisnite, a višak testa uklonite.


Testo nabodite viljuškom na nekoliko mesta, pa ga prekrijte papirom za pečenje.


Pecite u pećnici zagrejanoj na 180 ° C oko 20 minuta. Sklonite papir i još kratko vratite u rernu da dobijete lepu rumenu boju. Pečeno testo pustite da se ohladi pre pripreme kreme.


Za nadev, u posudu ulijte hladno mleko i slatku pavlaku i dodajte sadržaj mešavine za pripremu dezerta.


Mešajte električnom mešalicom na srednjoj brzini tačno 1 minut kako biste dobili dezert odgovarajuće gustine. Pripremljenu kremu ulijte na pripremljenu podlogu od hrskavog testa i stavite u frižider. Za preliv od malina, u posudu ulijte hladnu vodu i sipajte mešavinu za preliv. Mešajte 1,5 minut, a zatim prelijte preko deserta.


Panakota tart ostavite u frižideru najmanje 30 min.


Posluživanje


Ukrasite svežim voćem i poslužite. Ovaj ukusni tart možete ukrasiti i listićima bosiljka koji se odlično slažu s panakotom i malinama.


Savet


Na testo prekriveno papirom za pečenje stavite pasulj da prekrije dno. Na taj će se način testo ravnomerno ispeći i zadržati ravnu površinu.

Затворено за коментаре.