Recept dana: Brzi tart sa panakotom i malinama

Recept dana: Brzi tart sa panakotom i malinama

Ukusni tart ukrasite svežim voćem i listićima bosiljka koji će se savršeno spojiti sa panakotom. Današnji recept u kome ćete uživati je brzi tart sa panakotom i malinama.

Foto: Shutterstock

Sastojci

Za testo:

- 110 g maslaca

- 30 g šećera u prahu

- 1 jaje

- 1 žumance

- 160 g Glatkog brašna

- ½ kašičice praška za pecivo

- prstohvat soli

- 50 g mlevenih oguljenih badema

- 1 kašika mleka

Za nadev:

- 1 Panakota & malina preliv

- 250 ml mleka

- 200 ml slatke pavlake mlečne nezaslađene

- 50 ml vode

- 100 g svežih malina ili jagoda

Priprema

U posudu stavite maslac sobne temperature, dodajte šećer u prahu i mešajte el. mešalicom da postane penast. Dodajte jaje, žumance i dobro promešajte.

Brašnu dodajte prašak za pecivo, prstohvat soli, mlevene bademe, promešajte i dodajte smesu s maslacem.

Zamesite glatko testo dodajući mleko ukoliko je potrebno. Testo obmotajte plastičnom folijom i držite u frižideru najmanje 30 minuta.

Testo tanko razvaljajte na papiru za pečenje u obliku pravougaonika, pa ga premestite u duguljasti kalup za pite vel. 33 x 9 cm. Rubove testa pritisnite, a višak testa uklonite.

Testo nabodite viljuškom na nekoliko mesta, pa ga prekrijte papirom za pečenje.

Pecite u pećnici zagrejanoj na 180 ° C oko 20 minuta. Sklonite papir i još kratko vratite u rernu da dobijete lepu rumenu boju. Pečeno testo pustite da se ohladi pre pripreme kreme.

Za nadev, u posudu ulijte hladno mleko i slatku pavlaku i dodajte sadržaj mešavine za pripremu dezerta.

Mešajte električnom mešalicom na srednjoj brzini tačno 1 minut kako biste dobili dezert odgovarajuće gustine. Pripremljenu kremu ulijte na pripremljenu podlogu od hrskavog testa i stavite u frižider. Za preliv od malina, u posudu ulijte hladnu vodu i sipajte mešavinu za preliv. Mešajte 1,5 minut, a zatim prelijte preko deserta.

Panakota tart ostavite u frižideru najmanje 30 min.

Posluživanje

Ukrasite svežim voćem i poslužite. Ovaj ukusni tart možete ukrasiti i listićima bosiljka koji se odlično slažu s panakotom i malinama.

Savet

Na testo prekriveno papirom za pečenje stavite pasulj da prekrije dno. Na taj će se način testo ravnomerno ispeći i zadržati ravnu površinu.

Zatvoreno za komentare.