Cezar salatu svi obožavaju, a sa ovim receptom nema greške.
Foto: Shutterstock
- piletina 100g
- testenina 40g
- pančeta 20g
- parmezan 10g
- mešana salata (zelena salata, ajsberg, radic, rukola...) 100g
- krastavac 30g
- paradajz 30g
- krutoni 20g (suve kockice hleba)
- za dresing (jogurt 50ml, majonez i senf po 5g, inćuni 10g, kapar bobice 5g, so i biber po ukusu)
Mešanu salatu iseckamo na tračice dok paradajz i krastavac isečemo na kocke 1x1 cm. Sve sastojke za dresing izmiksamo štapnim blenderom i začinimo dodatkom soli i bibera po ukusu, testo skuvamo i prohladimo. Tako pripremljene sastojke pomešamo u posudi. Piletinu i pančetu isečemo na kockice i ispžimo u tiganju.
U tanjir stavimo pripremljenu salatu i preko nje rasporedimo ispečenu slaninu i piletinu na kraju sve to pospemo parmezanom i krutonima.