Brza, ukusna i zdrava gusta čorba od cvekle preporučuje se svima koji vode računa o zdravom životu i svom zdravlju.
Foto: Shutterstock
- 500 g sveže cvekle
- 2 kašike maslinovog ili suncokretovog ulja
- 1 seckani crveni luk
- 1 čen belog luka
- 1 iseckana stabljika celera
- 1 seckana šargarepa
- 1 l bistre pileće supe ili vode sa razmućenom kockom supe
- 2 kašike seckanog peršuna ili mirođije
- so i biber po ukusu
Foto: Shutterstock
Očistite, oljuštite i isecite cveklu na manje komade.
U dubljoj posudi zagrejte ulje, dodajte luk, celer, šargarepu i uz mešanje dinstajte namirnice oko 5 minuta.
Dodajte cveklu, supu, začinite po ukusu i sve promešajte.
Sačekajte da čorba provri, dodajte mirođiju ili peršun, smanjite vatru i pustite da se čorba krčka narednih 20-30 minuta.
Prohlađenu čorbu blendirajte 10-20 sekundi da se dobije ujednačena masa, pospite peršunom i servirajte sa pavlakom.
Prijatno!