Recept dana: Čorba od cvekle

Recept dana: Čorba od cvekle

Brza, ukusna i zdrava gusta čorba od cvekle preporučuje se svima koji vode računa o zdravom životu i svom zdravlju.


Foto: Shutterstock



Potrebni sastojci


- 500 g sveže cvekle


- 2 kašike maslinovog ili suncokretovog ulja


- 1 seckani crveni luk



- 1 čen belog luka


- 1 iseckana stabljika celera


- 1 seckana šargarepa


- 1 l bistre pileće supe ili vode sa razmućenom kockom supe


- 2 kašike seckanog peršuna ili mirođije



- so i biber po ukusu


Foto: Shutterstock


Priprema


Očistite, oljuštite i isecite cveklu na manje komade.


U dubljoj posudi zagrejte ulje, dodajte luk, celer, šargarepu i uz mešanje dinstajte namirnice oko 5 minuta.


Dodajte cveklu, supu, začinite po ukusu i sve promešajte.


Sačekajte da čorba provri, dodajte mirođiju ili peršun, smanjite vatru i pustite da se čorba krčka narednih 20-30 minuta.


Prohlađenu čorbu blendirajte 10-20 sekundi da se dobije ujednačena masa, pospite peršunom i servirajte sa pavlakom.


Prijatno!

Затворено за коментаре.