Recept dana: Čorba od cvekle

Recept dana: Čorba od cvekle

Brza, ukusna i zdrava gusta čorba od cvekle preporučuje se svima koji vode računa o zdravom životu i svom zdravlju.

Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci

- 500 g sveže cvekle

- 2 kašike maslinovog ili suncokretovog ulja

- 1 seckani crveni luk

- 1 čen belog luka

- 1 iseckana stabljika celera

- 1 seckana šargarepa

- 1 l bistre pileće supe ili vode sa razmućenom kockom supe

- 2 kašike seckanog peršuna ili mirođije

- so i biber po ukusu

Foto: Shutterstock

Priprema

Očistite, oljuštite i isecite cveklu na manje komade.

U dubljoj posudi zagrejte ulje, dodajte luk, celer, šargarepu i uz mešanje dinstajte namirnice oko 5 minuta.

Dodajte cveklu, supu, začinite po ukusu i sve promešajte.

Sačekajte da čorba provri, dodajte mirođiju ili peršun, smanjite vatru i pustite da se čorba krčka narednih 20-30 minuta.

Prohlađenu čorbu blendirajte 10-20 sekundi da se dobije ujednačena masa, pospite peršunom i servirajte sa pavlakom.

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.