Da li ste ikada probali ovako spremljene ćufte? Današnji recept dana su ćufte u sosu od mirođije za koje smo sigurni da ćete uživati u njihovom posebnom ukusu.
Foto: Shutterstock
- mleveno meso 1kg (najbolje pola svinjsko pola juneće)
- jaja 2 kom
- crni luk 1 glavica
- beli luk 1 čen
- krompir 150g
- prezla 150g
- mirođija 1 veza
- ulje, brašno, so, biber, sirće
U dublju posudu stavimo mleveno meso, jaja, sitno seckani crni i beli luk, krompir izrendan na sitno, prezlu, posolimo, zamesimo i ostavimo da odstoji 15-20 min.
Na pleh stavimo papir za pečenje i na njega formiramo ćufte veličine 40g koje potom pečemo 25min na 180 stepeni.
U šerpi na 1dl ulja propržimo sitno seckanu mirođiju dodamo 100g brašna promešamo i nalijemo sa 1L vode kada prokuva ubacimo ćufte smanjimo temperaturu i kuvamo još pola sata uz dodavanje vode po potrebi.
Na kraju sos posolimo i dodamo sirćeta po ukusu.