Recept dana: Danske palačinke

Recept dana: Danske palačinke

Loptaste danske palačinke poznate pod imenom "æbleskiver" oduševile su sve nas! Danas vam donosimo recept kako da ih spremite i oduševite porodicu i prijatelje!

Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 1 šolja brašna, tip 500

- 2 kašike kristal šećera

- 2 kašičice praška za pecivo

- 1/2 kašičice soli

- 1/3 kašičice cimeta

- malo muskatnog oraha

- malo mlevenih karanfilića

- 1 jaje

- 3/4 šolje jogurta ili kiselog mleka

- 2 kašike maslaca

- 1 vanilin šećer

Priprema: U suve sastojke umešati jaje i jogurt, izmešati i dodati otopljen maslac. Opet promešati, puniti u nauljen pleh za mafine do dve trećine i peći 5 minuta na svakoj strani. Pospite prah šećerom.

Napomene: Originalne ebleskiver palačinke peku se u namenskom tiganju "æbleskiver", ali možete se poslužiti i mafin-plehom, samo ne pecite u rerni, već na ringli. Kad prvi put okrenete krofnicu, ukazaće se mala rupa, a testo se izlije u modlicu i nastavlja da se peče. Obično je palačinku dovoljno okrenuti nekoliko puta.

Kako se najbolje koristi originalni "ebleskiver" tiganj, možete pogledati u ovom videu:

Zatvoreno za komentare.