Omiljeni keks sada možete da napravite i sami kod kuće. Naš današnji recept je domaći oreo keks. U njemu će uživati podjednako svi članovi porodice, kao i vaši prijatelji.
Foto: YouTube/printscreen
120 grama maslaca
300-400 grama brašna
1 jaje
150 grama šećera u prahu
50 grama tamnog kakao praha
malo soli
četvrtina kašičice sode bikarbone (može i prašak za pecivo)
80-100 grama maslaca
ekstrat vanile
150 grama prah šećera
Umutiti maslac sa šećerom. Dodati jedno jaje, kakao, malo soli, brašno sa sodom bikarbonom i zamesiti glatko testo. Staviti u kesu pa u zamrzivač da se malo ohladi. Razviti na pola centimetra, pa vaditi keksiće i ređati u pleh koji ste obložili pek papirom. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
Umutiti ostatak maslaca sa šečerom u prahu i dodati vanilin šećer da bude penasto. Ohlađen keks mazati nadevom i spajati dva keksa.
Keks može duže da stoji, a odlično ide uz kafu i čaj.
Prijatno!