Večera koja se topi u ustima! Služite je uz kajmak, sir ili jogurt. Danas vam donosimo recept kako se sprema gurmanska pita od starog hleba!
Foto: Shutterstock
500 g starog hleba
2 jajeta
600 ml mleka
400 ml jogurta
2 kašike sira
susam
so
maslinovo ulje
biber
bosiljak
peršun
origano
300 g kobasica ili dimljene slanine
Hleb isecite na kocke i prelijte ga mlekom i jogurtom, pa dodajte sir i ostavite oko 20 minuta da hleb upije sastojke i nabubri.
Zatim dodajte razmućena jaja, začine i na kocke iseckanu kobasicu ili slaninu.
Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i poprskan sa par kapi maslinovog ulja.
Odozgo pospite susamom i opet poprskajte sa maslinovim uljem. Pecite 20-30 minuta na 220°C.
Prijatno!