Hasselback krompiri ili harmonika rezani i pečeni krompiri osvojili su svet. Pripremite i Vi danas ove neverovatno slasne i ukusne krompire i uživajte u njima!
Foto: Shutterstock
- 5-6 crvenih krompira
- 5-6 kašičica krupne morske soli
- 5-6 kašičica putera
- 5-6 kašičica seckanog mladog crnog luka
Pažljivo provucite metalni štapić za ražnjić duž cele dužine krompira.
Štapić će Vam biti granica dokle ćete oštrim nožem poprečno zaseći krompir i seći tanke kriške praveći lepezu na krompirima.
Pažljivo secite kriške do štapića za ražnjić pazeći da ne presečete krompir do kraja, a potom pažljivo izvucite štapić iz krompira.
Premažite krompir puterom i posolite.
Stavite krompir u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite krompir oko 60 minuta dok ne bude ceo pečen i hrskav.
Ukrasite gotov krompir seckanim mladim lukom i poslužite sa kajmakom.
Prijatno!