Italijanska fritata se može napraviti na hiljadu načina! Zato predlažemo, da jednostavno otvorite frižider, upotrebite namirnice koje imate i kreirate samo svoju varijantu ovog veoma ukusnog italijanskog specijaliteta. Evo jednog od predloga...
Foto: Shutterstock
- 1 tikvica
- 2 kašike topljenog maslaca
- 6 jaja
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 šaka seckane šunke
- 1 šaka rendanog sira
- So, biber
Zagrejte rernu na 170 stepeni.
Narendajte tikvicu, posolite je i pustite da ispusti višak tečnosti.
Otopite maslac, dodajte tikvicu i pecite na srednjoj temperaturi nekoliko minuta.
U posudi pomešajte jaja i kiselu pavlaku.
Dodajte šunku i sir, so, biber, a na kraju i tikvice.
Ulijte sve skupa u kalup, pa pecite oko 20 minuta dok se ivice ne počnu odvajati od kalupa.
Prijatno!