Recept dana: Italijanska fritata

Recept dana: Italijanska fritata

Italijanska fritata se može napraviti na hiljadu načina! Zato predlažemo, da jednostavno otvorite frižider, upotrebite namirnice koje imate i kreirate samo svoju varijantu ovog veoma ukusnog italijanskog specijaliteta. Evo jednog od predloga...


Foto: Shutterstock



Potrebno je:


- 1 tikvica


- 2 kašike topljenog maslaca


- 6 jaja



- 2 kašike kisele pavlake


- 1 šaka seckane šunke


- 1 šaka rendanog sira


- So, biber


Priprema


Zagrejte rernu na 170 stepeni.



Narendajte tikvicu, posolite je i pustite da ispusti višak tečnosti.


Otopite maslac, dodajte tikvicu i pecite na srednjoj temperaturi nekoliko minuta.


U posudi pomešajte jaja i kiselu pavlaku.


Dodajte šunku i sir, so, biber, a na kraju i tikvice.


Ulijte sve skupa u kalup, pa pecite oko 20 minuta dok se ivice ne počnu odvajati od kalupa.


Prijatno!

Затворено за коментаре.