Recept dana: Italijanska fritata

Recept dana: Italijanska fritata

Italijanska fritata se može napraviti na hiljadu načina! Zato predlažemo, da jednostavno otvorite frižider, upotrebite namirnice koje imate i kreirate samo svoju varijantu ovog veoma ukusnog italijanskog specijaliteta. Evo jednog od predloga...

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

- 1 tikvica

- 2 kašike topljenog maslaca

- 6 jaja

- 2 kašike kisele pavlake

- 1 šaka seckane šunke

- 1 šaka rendanog sira

- So, biber

Priprema

Zagrejte rernu na 170 stepeni.

Narendajte tikvicu, posolite je i pustite da ispusti višak tečnosti.

Otopite maslac, dodajte tikvicu i pecite na srednjoj temperaturi nekoliko minuta.

U posudi pomešajte jaja i kiselu pavlaku.

Dodajte šunku i sir, so, biber, a na kraju i tikvice.

Ulijte sve skupa u kalup, pa pecite oko 20 minuta dok se ivice ne počnu odvajati od kalupa.

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.