Ručak za pamćenje! Uz ovo meso možete da poslužite povrće kao prilog. Današnji recept je italijanska piletina! Spremite je i oduševite svoje prijatelje!
Foto: Shutterstock
1/2 kg belog pilećeg mesa
3 kašike maslinovog ulja
4 čena sitno seckanog belog luka
1 glavica sitno seckanog crnog luka
2 sveža isečena i očišćena paradajza
origano
bosiljak
so
biber po ukusu
sir mocarela
Filete belog mesa ispeći na jednoj kašiki maslinovog ulja po 5 minuta sa obe strane tako da porumene.
Izvaditi ih i ostaviti na toplom.
U isti tiganj dodati dve kašike ulja i popržiti beli i crni luk, dodati paradajz i začine, pa sve dinstati oko 15 minuta.
Meso poređati u vatrostalnu činiju, preliti sa sosom od paradajza, prekriti listovima sira i zapeći u rerni tako da se sir istopi.