Recept dana: Kaneloni sa spanaćem i sirom

Recept dana: Kaneloni sa spanaćem i sirom

Ukus Italije na vašem stolu uz jednostavan recept! Danas vam donosimo jedno izvrsno jelo koje će uzbuditi vaša čula. Danas spremamo kaneloni sa spanaćem i sirom!


Foto: Shutterstock



Sastojci:


2 glavice luka


3 čena belog luka


kašika maslaca



750 g spanaća


muskatni oraščić


2 kašike prezli


200 g rendanog ementalera ili sličnog sira


2 jajeta



20 kanelona


2 kašike ulja od repice


konzerva usitnjenog paradajza (850 ml)


kašicica suvog majorana


2 kašike kisele pavlake


prstohvat šećera


75 g sira ribanca



so, biber


Priprema:


Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno naseckajte glavicu luka i 2 čena belog luka, propržite na maslacu da postanu staklasti.


Dodajte očišćeni spanać (ako je zamrznut, otopite ga na luku i belom luku) i propržite ga da svene.


Ocedite i naseckajte, začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Umešajte prezle, 150 g sira i jaja.


Smesu stavite u poslastičarsku kesicu s velikim otvorom, napunite kanelone i poslažite ih u namašćenu vatrostalnu posudu.


Na kockice isecite ostatak luka i belog luka, propržite ih na ulju, umešajte paradajz i majoran i kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta.


Umešajte i pavlaku pa sos začinite solju, biberom i šećerom.


Prelijte kanelone, stavite ih u rernu i pecite oko 30 minuta. Tad ih pospite ostatkom sira i zapecite još 5-10 minuta.

Затворено за коментаре.