Recept dana: Kaneloni sa spanaćem i sirom

Recept dana: Kaneloni sa spanaćem i sirom

Ukus Italije na vašem stolu uz jednostavan recept! Danas vam donosimo jedno izvrsno jelo koje će uzbuditi vaša čula. Danas spremamo kaneloni sa spanaćem i sirom!

Foto: Shutterstock

Sastojci:

2 glavice luka

3 čena belog luka

kašika maslaca

750 g spanaća

muskatni oraščić

2 kašike prezli

200 g rendanog ementalera ili sličnog sira

2 jajeta

20 kanelona

2 kašike ulja od repice

konzerva usitnjenog paradajza (850 ml)

kašicica suvog majorana

2 kašike kisele pavlake

prstohvat šećera

75 g sira ribanca

so, biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno naseckajte glavicu luka i 2 čena belog luka, propržite na maslacu da postanu staklasti.

Dodajte očišćeni spanać (ako je zamrznut, otopite ga na luku i belom luku) i propržite ga da svene.

Ocedite i naseckajte, začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Umešajte prezle, 150 g sira i jaja.

Smesu stavite u poslastičarsku kesicu s velikim otvorom, napunite kanelone i poslažite ih u namašćenu vatrostalnu posudu.

Na kockice isecite ostatak luka i belog luka, propržite ih na ulju, umešajte paradajz i majoran i kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta.

Umešajte i pavlaku pa sos začinite solju, biberom i šećerom.

Prelijte kanelone, stavite ih u rernu i pecite oko 30 minuta. Tad ih pospite ostatkom sira i zapecite još 5-10 minuta.

Zatvoreno za komentare.