Recept dana: Kaserole sa piletinom i povrćem

Recept dana: Kaserole sa piletinom i povrćem

Idealan recept da se iskoriste ostaci piletine. Današnji recept dana su kaserole sa piletinom i povrćem. Ukus u kome ćete nesumnjivo uživati.

Foto: Shutterstock

Sastojci

Šolja = 250 ml

- 500 g testenine po želji

Za sos:

- 2 velike kašike maslaca

- 5 velikih kašika maslinovog ulja

- 3 glavice belog luka

- 2 velike kašike brašna

- 3 šolje vode

- 1 šolja pavlake za kuvanje

- soli (po potrebi)

- 1/4 kašičice bibera

- 1/4 kašičice tucane ljute paprike

- 1/2 šolje parmezana

- 1 šolja rendanog sira po želji

- 2 kašike sitno seckanog bosiljka

I još

- 5-6 kašika prezle

- oko 900 g smrznutog brokolija**

- 450 g smrznutog mix povrća**

- oko 2 šolje sitno seckane piletine koja je vec kuvana**

- 2 male kašike "garlic salt"

- 1 šolja rendanog sira

** Mere za povrće i piletinu su otprilike. Možete da dodate više ili manje .

Priprema

Testeninu skuvati "al dente" i sipati u dublju tepsiju koju ste prethodno premazali sa malo maslinovog ulja i posuli sa polovinom prezli.

Za sos otopiti maslac sa maslinovim uljem i dodati beli luk koji ste iseckali na komadiće. Pržite na laganoj vatri nekoliko minuta pazeći da ne izgori. Izvadite beli luk i stavite na stranu (kasnije će vam opet trebati).

Dodajte brašno i pržite na laganoj vatri do zlatno žute boje.

Zatim dodajte  vodu, pavlaku za kuvanje i začine, osim bosiljka i kuvajte nekoliko minuta. Onaj prženi beli luk koji ste ostavili iseckajte i dodajte u sos.

Dodajte parmezan, rendani sir i bosiljak i kuvajte dok se sir ne otopi. Sklonite sa vatre.

Odmrznite povrće, dodajte "garlic salt", pomešajte i poređajte preko testenine. Ako nemate garlic salt možete staviti so i malo belog luka u prahu, ili vegetu.

Preko povrća poređajte seckanu piletinu i prelijte sa sosom. Lagano pomešajte da se sve sjedini. Pospite ostatkom prezli, dobro pokrijte aluminijskom folijom.

Pecite na 190 stepeni 30-tak minuta.

Zatim otkrijte i pospite ostatkom sira.

Vratite u rernu i pecite još 15-20 minuta ili dok sir fino ne porumeni.

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.