Idealan recept da se iskoriste ostaci piletine. Današnji recept dana su kaserole sa piletinom i povrćem. Ukus u kome ćete nesumnjivo uživati.
Foto: Shutterstock
Šolja = 250 ml
- 500 g testenine po želji
Za sos:
- 2 velike kašike maslaca
- 5 velikih kašika maslinovog ulja
- 3 glavice belog luka
- 2 velike kašike brašna
- 3 šolje vode
- 1 šolja pavlake za kuvanje
- soli (po potrebi)
- 1/4 kašičice bibera
- 1/4 kašičice tucane ljute paprike
- 1/2 šolje parmezana
- 1 šolja rendanog sira po želji
- 2 kašike sitno seckanog bosiljka
I još
- 5-6 kašika prezle
- oko 900 g smrznutog brokolija**
- 450 g smrznutog mix povrća**
- oko 2 šolje sitno seckane piletine koja je vec kuvana**
- 2 male kašike "garlic salt"
- 1 šolja rendanog sira
** Mere za povrće i piletinu su otprilike. Možete da dodate više ili manje .
Testeninu skuvati "al dente" i sipati u dublju tepsiju koju ste prethodno premazali sa malo maslinovog ulja i posuli sa polovinom prezli.
Za sos otopiti maslac sa maslinovim uljem i dodati beli luk koji ste iseckali na komadiće. Pržite na laganoj vatri nekoliko minuta pazeći da ne izgori. Izvadite beli luk i stavite na stranu (kasnije će vam opet trebati).
Dodajte brašno i pržite na laganoj vatri do zlatno žute boje.
Zatim dodajte vodu, pavlaku za kuvanje i začine, osim bosiljka i kuvajte nekoliko minuta. Onaj prženi beli luk koji ste ostavili iseckajte i dodajte u sos.
Dodajte parmezan, rendani sir i bosiljak i kuvajte dok se sir ne otopi. Sklonite sa vatre.
Odmrznite povrće, dodajte "garlic salt", pomešajte i poređajte preko testenine. Ako nemate garlic salt možete staviti so i malo belog luka u prahu, ili vegetu.
Preko povrća poređajte seckanu piletinu i prelijte sa sosom. Lagano pomešajte da se sve sjedini. Pospite ostatkom prezli, dobro pokrijte aluminijskom folijom.
Pecite na 190 stepeni 30-tak minuta.
Zatim otkrijte i pospite ostatkom sira.
Vratite u rernu i pecite još 15-20 minuta ili dok sir fino ne porumeni.
Prijatno!