Recept dana: Kaserole sa piletinom i povrćem

Recept dana: Kaserole sa piletinom i povrćem

Idealan recept da se iskoriste ostaci piletine. Današnji recept dana su kaserole sa piletinom i povrćem. Ukus u kome ćete nesumnjivo uživati.


Foto: Shutterstock



Sastojci


Šolja = 250 ml


- 500 g testenine po želji


Za sos:



- 2 velike kašike maslaca


- 5 velikih kašika maslinovog ulja


- 3 glavice belog luka


- 2 velike kašike brašna


- 3 šolje vode



- 1 šolja pavlake za kuvanje


- soli (po potrebi)


- 1/4 kašičice bibera


- 1/4 kašičice tucane ljute paprike


- 1/2 šolje parmezana


- 1 šolja rendanog sira po želji


- 2 kašike sitno seckanog bosiljka



I još


- 5-6 kašika prezle


- oko 900 g smrznutog brokolija**


- 450 g smrznutog mix povrća**


- oko 2 šolje sitno seckane piletine koja je vec kuvana**


- 2 male kašike "garlic salt"


- 1 šolja rendanog sira


** Mere za povrće i piletinu su otprilike. Možete da dodate više ili manje .


Priprema


Testeninu skuvati "al dente" i sipati u dublju tepsiju koju ste prethodno premazali sa malo maslinovog ulja i posuli sa polovinom prezli.


Za sos otopiti maslac sa maslinovim uljem i dodati beli luk koji ste iseckali na komadiće. Pržite na laganoj vatri nekoliko minuta pazeći da ne izgori. Izvadite beli luk i stavite na stranu (kasnije će vam opet trebati).


Dodajte brašno i pržite na laganoj vatri do zlatno žute boje.


Zatim dodajte  vodu, pavlaku za kuvanje i začine, osim bosiljka i kuvajte nekoliko minuta. Onaj prženi beli luk koji ste ostavili iseckajte i dodajte u sos.


Dodajte parmezan, rendani sir i bosiljak i kuvajte dok se sir ne otopi. Sklonite sa vatre.


Odmrznite povrće, dodajte "garlic salt", pomešajte i poređajte preko testenine. Ako nemate garlic salt možete staviti so i malo belog luka u prahu, ili vegetu.


Preko povrća poređajte seckanu piletinu i prelijte sa sosom. Lagano pomešajte da se sve sjedini. Pospite ostatkom prezli, dobro pokrijte aluminijskom folijom.


Pecite na 190 stepeni 30-tak minuta.


Zatim otkrijte i pospite ostatkom sira.


Vratite u rernu i pecite još 15-20 minuta ili dok sir fino ne porumeni.


Prijatno!

Затворено за коментаре.