Između hrskavih keksića krije se neodoljivo punjenje. Izvanredan dezert posle kojih ćete hteti da pravite još. Keks sa čokoladnim filom je recept dana!
Foto: Shutterstock
- 330 g putera
- 110 g šećera u prahu
- kesica vanilin šećera
- 2 jajeta
- 230 g brašna
- 100 g čokolade
1. Isecite 180 g putera na manje komade i ostavite da omekša do sobne temperature. Zatim mu dodajte 60 g šećera u prahu i vanilin šećer i sve promešajte.
2. Konstantno mešajući, dodajte jaja i na kraju prosejano brašno. Stavite smesu u špric i oblikujte kolačiće u željenom obliku na papiru za pečenje koji ste stavili na pleh. Pecite na 180 stepeni 15 minuta, pa ostavite da se ohlade.
3. Umutite 150 g putera sa 50 g šećera. Čokoladu otopite i sačekajte da se ohladi, pa dodajte puteru i šećeru. Nanaesite fil na pečeni keks i poklopite drugim keksom.