Neka današnjeg dana, francuska slana pita Kiš loren, zamiriše na Vašem stolu!
Foto: Shutterstock
- 200 g brašna
- 3 kašike vode
- 1/2 kašičice soli
- 150 g putera
- 150 g suve mesnate slanine
- 250 g sira ementalera
- 4 jajeta
- 400 ml pavlake za kuvanje
- seckani peršun po želji
Foto: Shutterstock
U dubljoj posudi pomešamo i dobro sjedinimo brašno, so i puter.
Polako dolivamo vodu i smesu mesimo dok ne dobijemo glatko testo.
Testo ostavimo da miruje jedan sat.
Nakon što je testo odstojalo, kalup za tortu obložimo testom, tako da dobijemo odignutu ivicu.
Sir i slaninu sitno iseckamo.
Pavlaku umutimo sa jajima, dodamo sir, slaninu, peršun i sve dobro promešamo da se dobije ujednačena smesa .
Smesu prelijemo preko testa i ravnomerno je raspodelimo.
Kiš loren pečemo na jakoj vatri oko 30 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.
Prijatno!