Recept dana: Kiš loren

Recept dana: Kiš loren

Neka današnjeg dana, francuska slana pita Kiš loren, zamiriše na Vašem stolu!


Foto: Shutterstock



Potrebni sastojci


- 200 g brašna


- 3 kašike vode


- 1/2 kašičice soli



- 150 g putera


- 150 g suve mesnate slanine


- 250 g sira ementalera


- 4 jajeta


- 400 ml pavlake za kuvanje



- seckani peršun po želji


Foto: Shutterstock


Priprema


U dubljoj posudi pomešamo i dobro sjedinimo brašno, so i puter.


Polako dolivamo vodu i smesu mesimo dok ne dobijemo glatko testo.


Testo ostavimo da miruje jedan sat.


Nakon što je testo odstojalo, kalup za tortu obložimo testom, tako da dobijemo odignutu ivicu.


Sir i slaninu sitno iseckamo.



Pavlaku umutimo sa jajima, dodamo sir, slaninu, peršun i sve dobro promešamo da se dobije ujednačena smesa .


Smesu prelijemo preko testa i ravnomerno je raspodelimo.


Kiš loren pečemo na jakoj vatri oko 30 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.


Prijatno!

Затворено за коментаре.