Recept dana: Kiš loren

Recept dana: Kiš loren

Neka današnjeg dana, francuska slana pita Kiš loren, zamiriše na Vašem stolu!

Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci

- 200 g brašna

- 3 kašike vode

- 1/2 kašičice soli

- 150 g putera

- 150 g suve mesnate slanine

- 250 g sira ementalera

- 4 jajeta

- 400 ml pavlake za kuvanje

- seckani peršun po želji

Foto: Shutterstock

Priprema

U dubljoj posudi pomešamo i dobro sjedinimo brašno, so i puter.

Polako dolivamo vodu i smesu mesimo dok ne dobijemo glatko testo.

Testo ostavimo da miruje jedan sat.

Nakon što je testo odstojalo, kalup za tortu obložimo testom, tako da dobijemo odignutu ivicu.

Sir i slaninu sitno iseckamo.

Pavlaku umutimo sa jajima, dodamo sir, slaninu, peršun i sve dobro promešamo da se dobije ujednačena smesa .

Smesu prelijemo preko testa i ravnomerno je raspodelimo.

Kiš loren pečemo na jakoj vatri oko 30 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.