Hrskavi kolutići crnog luka (onion rings) idealni kao ukusan prilog uz Vaše bilo koje omiljeno glavno jelo – porcija za 2 osobe. Odlični su i kao grickalica.
Foto: Shutterstock
- 2 crna luka isečena na kolutove
- 1 šolja mleka
- 1 šolja brašna
- 1-2 jajeta
- 1 šolja prezli
- 2 kašike morske soli
- 2 kašičice mlevenog bibera
- 1-2 l ulja
Kolutove luka potopite u mleko i odložite sa strane.
U dubljoj činiji pomešajte brašno, prezle, so i biber.
Penasto umutite jaja.
Kolutiće crnog luka umočite u jaja, a potom uvaljajte sa svih strana u brašno i prezle.
U dubljoj posudi zagrejte ulje.
Pažljivo hvataljkama ili viljuškom spuštajte kolutiće luka u vrelo ulje.
Pržite luk dok ne dobije zlatno braon boju.
Gotove kolutiće luka stavite na ubruse kako bi upili višak masnoće.
Prijatno!