Recept dana: Krompir sa lukom

Recept dana: Krompir sa lukom

Krompir Al Forno je tradicionalno italijansko jelo, a Džejmi Oliver je na svom kanalu podelio recept za ovaj aromatični krompir sa lukom.


Foto: Shutterstock



Sastojci:


1 kg krompira


2 glavice komorača


2 luka



8 čena belog luka


600 ml punomasnog mleka


400 ml pavlake za kuvanje


5-6 inćuna u ulju


50 g narendanog parmezana



6 lovorovih listova


15 g svežeg ruzmarina


malo muskatnog oraščića


so


biber


Priprema:


Zagrejte rernu na 180°C. Ogulite krompir i narežite ga na krugove debljine oko 1 centimetara. Pomešajte ih s narezanim komoračem i lukom, pa prebacite sve zajedno u pliću vatrostalnu posudu.


U posebnom loncu zagrejte mleko i pavlaku za kuvanje u koje ste dodali naseckani beli luk, inćune, ruzmarin, lovorov list i malo muskatnog oraščića. Kratko kuvajte na umerenoj temperaturi dok se ukusi ne sjedine.



Izvadite ruzmarin i lovorov list iz lonca, dodajte većinu sveže narendanog parmezana, sve dobro promešajte, posolite i pobiberite po želji. Smesu prelijte preko krompira i komorača. Po vrhu krompira narendajte ostatak parmezana.


Prekrijte vatrostalnu posudu aluminijskom folijom i tako pecite krompir 30 minuta u rerni. Skinite aluminijsku foliju s posude i nastavite peći krompire još 45 minuta.


Затворено за коментаре.