Ovoga puta lazanje sa malo neočekivanim sastojkom, ali nećete pogrešiti ako ih spremite kako treba. Današnji recept su lazanje sa brokolijem!
Foto: Shutterstock
300 grama brokolija
8 listova lazanja
200 grama kačkavalja
200 ml mleka
200 ml kisele pavlake
100 grama kikirikija
ulje
muskatni oraščić
so i biber
Prokuvajte listove lazanji u vodi koju ste posolili u dodali joj ulje.
Zatim ih, jedan po jedan (da se ne bi zalepili), vadite iz vode i stavite da se cede.
Brokoli operite, razdvojte na cvetiće i skuvajte u slanoj vodi.
Kačkavalj iseckajte na kockice, dodajte mleko, pavlaku i muskatni oraščić, posolite, pobiberite i zagrevajte, neprestano mešajući, dok se kačkavalj ne otopi.
Polovinu ovog sosa dodajte brokoliju, zajedno sa polovinom pečenog kikirikija.
Ovom masom filujte listove lazanje, slažući ih u podmazani pleh.
Ostatak sosa i kikirikija iskoristite za prelivanje poslednjeg lista lazanja.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok lazanje ne dobiju lepu rumenu boju.