Recept dana: Lenja pita sa jabukama

Recept dana: Lenja pita sa jabukama

Danas je na meniju lenja pita sa jabukama bez kora, koja se po originalnom receptu pravi na masti. Idealan kolač koji svojim mirisom podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju. Inače ovaj ukusan kolač možete kupiti i u većini pekara. Ako pravite na masti, vodite računa da nije užegla.

Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci

Za testo:

- 200 g masti ili jedan margarin

- 4 jajeta

- 1 šoljica za kafu ulja

- 1 šoljica za kafu mleka

- 1 prašak za pecivo

- 150 g šećera

- 300 g brašna i 100 grama griza

Za fil:

- 500 g narendanih jabuka

- cimet

Foto: Shutterstock

Priprema

Umutiti jaja i šećer pa dodati omekšali margarin, mleko i ulje. Na kraju dodati brašno i griz sa pecivom.

Kada se ujedini smesa (gušća je) izliti u podmazan pleh polovinu smese, preko nje rasporediti rendane jabuke posute cimetom. Preko njih razliti drugi deo smese.

Peći na 180 stepeni dok ne porumeni lepo kolač.

Pita se jede mlaka, blago topla...

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.