Spremite blago ljute meksičke ćuftice i iznenadite svoje prijatelje izvanrednim ukusom meksičke hrane. Nezaboravan ukus iz zemlje tekile i halapenja u kome ćete prosto uživati.
Foto: Shutterstock
- 1 jaje
- 1 fino usitnjena kriška bajatog hleba
- 1 sitno seckani crni luk
- 1/2 kašičice suvog peršuna
- so, biber i vegeta po ukusu
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 1-2 kašike maslinovog ulja
- 400 g svežeg seckanog paradajza
- 300 g smrznutog kukuruza šećerca
- 200 g oceđenog konzerviranog pasulja
- 1/2 šolje (125 ml) opranog i oceđenog pirinča dugog zrna
- 250 ml bistre pileće supe
- 1 kašika ljute aleve paprike
- so, biber i vegeta po ukusu
- 2 šolje rendanog kačkavalja
U dubljoj činiji umutite jaje.
Dodajte mrvice hleba, sitno seckani crni luk i peršun.
Dodajte mleveno meso i začinite po ukusu.
Rukom dobro umesite smesu da se sjedine svi sastojci.
Pravite ćuftice u obliku loptica.
U tiganju na maslinovom ulju propržite ćuftice sa svih strana dok ne porumene.
Prebacite ćufte u pleh ili vatrostalnu posudu, a potom dodajte paradajz, šećerac, pasulj, pirinač, pileću supu i sve blago promešajte.
Začinite po ukusu, pospite ljutom alevom paprikom i ponovo sve promešajte.
Pospite rendanim kačkavaljem i sve zapecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok se kačakvalj fino ne rastopi.
Prijatno!