Recept dana: Meksičke ćuftice

Recept dana: Meksičke ćuftice

Spremite blago ljute meksičke ćuftice i iznenadite svoje prijatelje izvanrednim ukusom meksičke hrane. Nezaboravan ukus iz zemlje tekile i halapenja u kome ćete prosto uživati.

Foto: Shutterstock

Sastojci

- 1 jaje

- 1 fino usitnjena kriška bajatog hleba

- 1 sitno seckani crni luk

- 1/2 kašičice suvog peršuna

- so, biber i vegeta po ukusu

- 400 g mešanog mlevenog mesa

Sastojci za sos

- 1-2 kašike maslinovog ulja

- 400 g svežeg seckanog paradajza

- 300 g smrznutog kukuruza šećerca

- 200 g oceđenog konzerviranog pasulja

- 1/2 šolje (125 ml) opranog i oceđenog pirinča dugog zrna

- 250 ml bistre pileće supe

- 1 kašika ljute aleve paprike

- so, biber i vegeta po ukusu

- 2 šolje rendanog kačkavalja

Priprema:

U dubljoj činiji umutite jaje.

Dodajte mrvice hleba, sitno seckani crni luk i peršun.

Dodajte mleveno meso i začinite po ukusu.

Rukom dobro umesite smesu da se sjedine svi sastojci.

Pravite ćuftice u obliku loptica.

U tiganju na maslinovom ulju propržite ćuftice sa svih strana dok ne porumene.

Prebacite ćufte u pleh ili vatrostalnu posudu, a potom dodajte paradajz, šećerac, pasulj, pirinač, pileću supu i sve blago promešajte.

Začinite po ukusu, pospite ljutom alevom paprikom i ponovo sve promešajte.

Pospite rendanim kačkavaljem i sve zapecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok se kačakvalj fino ne rastopi.

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.