Recept dana: Meksičke ćuftice

Recept dana: Meksičke ćuftice

Spremite blago ljute meksičke ćuftice i iznenadite svoje prijatelje izvanrednim ukusom meksičke hrane. Nezaboravan ukus iz zemlje tekile i halapenja u kome ćete prosto uživati.


Foto: Shutterstock



Sastojci


- 1 jaje


- 1 fino usitnjena kriška bajatog hleba


- 1 sitno seckani crni luk



- 1/2 kašičice suvog peršuna


- so, biber i vegeta po ukusu


- 400 g mešanog mlevenog mesa


Sastojci za sos


- 1-2 kašike maslinovog ulja


- 400 g svežeg seckanog paradajza



- 300 g smrznutog kukuruza šećerca


- 200 g oceđenog konzerviranog pasulja


- 1/2 šolje (125 ml) opranog i oceđenog pirinča dugog zrna


- 250 ml bistre pileće supe


- 1 kašika ljute aleve paprike


- so, biber i vegeta po ukusu


- 2 šolje rendanog kačkavalja



Priprema:


U dubljoj činiji umutite jaje.


Dodajte mrvice hleba, sitno seckani crni luk i peršun.


Dodajte mleveno meso i začinite po ukusu.


Rukom dobro umesite smesu da se sjedine svi sastojci.


Pravite ćuftice u obliku loptica.


U tiganju na maslinovom ulju propržite ćuftice sa svih strana dok ne porumene.


Prebacite ćufte u pleh ili vatrostalnu posudu, a potom dodajte paradajz, šećerac, pasulj, pirinač, pileću supu i sve blago promešajte.


Začinite po ukusu, pospite ljutom alevom paprikom i ponovo sve promešajte.


Pospite rendanim kačkavaljem i sve zapecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok se kačakvalj fino ne rastopi.


Prijatno!

Затворено за коментаре.