Malo neobične palačinke. Danas vam donosimo recept iz zemlje Srednje Amerike u kome ćete definitvno uživati. Isprobajte ove ukusne meksičke palačinke!
Foto: Shutterstock
- 2 jaja
- 3dl vode
- 180gr brašna
- 1 glavica crnog luka
- 400gr mlevene junetine
- pola crvene i pola zelene paprike
- 2 čena belog luka
- 120gr kačkavalja
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 dl ulja
- mešavina začina, so, biber
80gr margarina
- 2 kašike brašna
- 3 dl mleka
- 20 gr parmezana
- 1 jaje
- mešavina začina, biber
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, brašno i vodu,dodati so i dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
Od te mase ispeći 8 palačinki.
Crni i beo luk, papriku sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dodavanje vode sve dok meso ne omekša.
Na kraju dinstanja dodati crvenu papriku i začine po ukusu.
Na svaku palačinku naneti po kašiku mesnog fila, posuti sa malo kačkavalja pa urolovati.
U podmazani pleh poređati po 4 palačinke i preliti ih polovinom pripremljenog preliva. Odozgo poslagati ostale palačinke i preliti ih ostatkom preliva.
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene oko 30min.
Preliv:
Otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti.
Sipati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina ( gušće nego testo za palačinke ).
U prohlađen sos dodati umućeno jaje i parmezan i sve to dobro promešati i njime preliti palačinke.