Ukusno i zdravo. Još jedan recept za vas iz zemlje srednje Amerike. Današnji recept je meksički integralni pirinač u kome ćete naprosto uživati.
Foto: Shutterstock
- 2 zrela paradajza,
- mali crni luk (iseckan na kockice) ,
- 2 čena belog luka, krupno iseckana,
- ¼ šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja,
- 2 šolje basmati integralnog pirinča,
- 1-2 feferone,
- kašika paradajz paste,
- kašičica himalajske soli,
- ½ šolje seckanog peršuna, tucana aleva paprika, limun iseckan na kriške (za serviranje)
Potopite pirinač najmanje 16 sati da omekša.
U blender ubacite paradajz, crni i beli luk i meljite dok ne dobijete glatku masu. Prespite u neku posudu.
U pirinač i feferone naspite samlevenu mešavinu paradajza i luka, paradajz pastu i so.
Izmešajte sve dobro. Dodajte peršun i poslužite sa kriškama limuna sa strane.
Prijatno!