Recept dana: Meksički integralni pirinač

Recept dana: Meksički integralni pirinač

Ukusno i zdravo. Još jedan recept za vas iz zemlje srednje Amerike. Današnji recept je meksički integralni pirinač u kome ćete naprosto uživati.


Foto: Shutterstock



Za 6 do 8 porcija, potrebno vam je:


- 2 zrela paradajza,


- mali crni luk (iseckan na kockice) ,


- 2 čena belog luka, krupno iseckana,



- ¼ šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja,


- 2 šolje basmati integralnog pirinča,


- 1-2 feferone,


- kašika paradajz paste,


- kašičica himalajske soli,



- ½ šolje seckanog peršuna, tucana aleva paprika, limun iseckan na kriške (za serviranje)


Priprema


Potopite pirinač najmanje 16 sati da omekša.


U blender ubacite paradajz, crni i beli luk i meljite dok ne dobijete glatku masu. Prespite u neku posudu.


U pirinač i feferone naspite samlevenu mešavinu paradajza i luka, paradajz pastu i so.


Izmešajte sve dobro. Dodajte peršun i poslužite sa kriškama limuna sa strane.


Prijatno!

Затворено за коментаре.