Recept dana: Meksički integralni pirinač

Recept dana: Meksički integralni pirinač

Ukusno i zdravo. Još jedan recept za vas iz zemlje srednje Amerike. Današnji recept je meksički integralni pirinač u kome ćete naprosto uživati.

Foto: Shutterstock

Za 6 do 8 porcija, potrebno vam je:

- 2 zrela paradajza,

- mali crni luk (iseckan na kockice) ,

- 2 čena belog luka, krupno iseckana,

- ¼ šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja,

- 2 šolje basmati integralnog pirinča,

- 1-2 feferone,

- kašika paradajz paste,

- kašičica himalajske soli,

- ½ šolje seckanog peršuna, tucana aleva paprika, limun iseckan na kriške (za serviranje)

Priprema

Potopite pirinač najmanje 16 sati da omekša.

U blender ubacite paradajz, crni i beli luk i meljite dok ne dobijete glatku masu. Prespite u neku posudu.

U pirinač i feferone naspite samlevenu mešavinu paradajza i luka, paradajz pastu i so.

Izmešajte sve dobro. Dodajte peršun i poslužite sa kriškama limuna sa strane.

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.