Ovo izvrsno italijansko jelo će vas potpuno osvojiti, spremite ga i oduševite vašu porodicu i vaše prijatelje! Današnji recept je milanski minestrone!
Foto: Shutterstock
0,5 litra bistre supe
200 grama paradajza
200 grama pirinča
150 grama pasulja
100 grama špargli
100 grama slanine
80 grama narendanog parmezana
3 šargarepe
2 krompira
2 tikvice
1 celer
1 praziluk
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
lovorov listruzmarin, bosiljak, peršun
so i biber
puter
Tanko nasecite slaninu, pa je prodinstajte sa lukom i prazilukom, a zatim dodajte naseckani celer, tikvice, špargle, šargarepu, krompir i pasulj.
Posolite i pobiberite, pa uz neprestano mešanje dodajte začinske trave.
Na kraju dodajte propasiran paradajz i prelijte supom.
Poklopite i nastavite sa kuvanjem dok pasulj ne omekša, a tada dodajte pirinač.
Poslužite uz narendani parmezan.
Prijatno!