Recept dana: Njoke sa pesto sosom i biftekom

Recept dana: Njoke sa pesto sosom i biftekom

Inspiraciju za današnje jelo nalazimo u Italiji, postojbini njoka. U fenomenalnoj kombinaciji sa pesto sosom i biftekom očaraće vaša čula. 


Foto: ddl.rs



Potrebni sastojci


- 250g bifteka


- 3dl pavlake za kuvanje


- 20g pesta



- 50ml ulja


- parmezan


- so


- biber


Za njoke:



- 0,5 kg krompira


- 130g mekog brasna


- 1 jaje


- so


- oštro brašno


Priprema


Krompir oguliti, skuvati i ohladiti. Proceđen krompir ispasirati, dodati jaje, so, brašno i mesiti dok se ne dobije kompaktna masa. Testo ostavimo da odstoji pola sata i zatim na površini koju smo posuli oštrim brašnom formiramo njoke (ili ih jednostavnije kupimo gotove u nekom od marketa).


Stavimo vodu za kuvanje njoka da prokuva sa malo soli i ulja, zatim dodamo njoke i kuvamo dok ne isplivaju sa dna šerpe kada znamo da su kuvane. Za to vreme u tiganj stavimo ulje da se zagreje, potom dodajemo biftek isečen na trakice i začinimo ga dodatkom soli i bibera. Kada je meso pečeno dodajemo pavlaku za kuvanje, pesto i njoke. Sve to ukuvamo dok ne postignemo željenu gustinu sosa. Serviramo u dublji tanjir i na kraju pospemo parmezanom. Za dekoraciju jela možete koristiti motovilac.


Prijatno!

Затворено за коментаре.