Posle romantične večere za dvoje, palačinke suzette su savršena poslastica za kraj večeri. Ovaj izvrsni dezert je neizostavna poslastica u mnogim zemljama.
Foto: Shutterstock
- 125 g brašna
- 2-3 jajeta
- prstohvat soli
- 300 ml mleka
- 20 g putera
- 2 pomorandže
- 10 kocki šećera
- 1-2 čašice likera od pomorandže
- 2 čašice likera od trešanja
- mleveni badem po želji
Penasto umutite jaja.
Uz stalno mućenje dodajte so i mleko.
Neprekidajući mućenje polagano i postepeno dodajte brašno.
Mutite dok se ne dobije glatka, ujednačena smesa za palačinke.
Ostavite smesu da miruje pola sata, a potom na zagrejanom ulju ispecite palačinke.
Gotove palačinke odložite na toplo mesto.
Istopite puter na laganoj vatri.
Narendajte koru pomorandži preko kocki šećera i iscedite sok od pomorandži.
Šećer i sok od pomorandži pažljivo dodajte rastopljenom puteru i na laganoj vatri mešajte dok se ne pojave mehurići.
Palačinke umačite u ovaj nadev, zatim ih preklopite na četvrtine i ređajte u činiju.
Preostali sos u tiganju začinite likerom od pomorandže i višnje i pažljivo flambirajte.
Sos u plamenu prelijte preko palačinki.
Palačinke možete posuti mlevenim bademom.
Palačinke suzette služe se i jedu tople.
Prijatno!