Pica je mnogima omiljeno jelo, naročito deci, a šta će se na njoj naći određuje samo mašta. Sledeći recept će vas uveriti da je pica odlična i kao poslastica.
Foto: Shutterstock
- kvasac, 20 g
- brašno, 220 g
- prstohvat soli
- šećer, 1 kašičica
- ulje, 2 kašike
- mleko ili vode, 100 ml
- krem, 200 g
- banane
Razmutiti kvasac, šečer, ulje, so i oko 100 ml mlake vode i u to dodajte brašno malo po malo da se dobije fino glatko testo.
Testo ostaviti neka miruje 30 minuta.
Gotovo testo razvuči u krug na pek papir oklagijom što tanje, pa krajeve malo podignuti prstima i sa papirom prebaciti u posudu za pečenje i staviti da se peče na 220 stepeni oko 15 minuta.
Pečenu premazati kremom i naređati banane po želji.
Prijatno!