Recept dana: Pijani šaran

Recept dana: Pijani šaran

Ručak za celu porodicu! Spremanje šarana nikad nije bilo ovako lako i uzbudljivo... Na današnjem meniju  je pijani šaran! Sa ovakvim jelom nema greške!


Foto: Shutterstock



Sastojci:


1 kg šarana


ulje


biber mleven



so


4 čena belog luka


peršunov list


100 ml beloga vina


Priprema:


Šarana iseći na filete, dobro posoliti i pobiberiti.



U činiju sipati pola male šoljice ulja, izdrobljen beli luk i seckan peršunov list.


Sipati na ribu i dobro utrljati.


U dublju šerpu staviti papir za pečenje, sipati malo ulja i poređati ribu, staviti da se peče u rernu na 200 stepeni.


Kad riba bude na pola pečena izvaditi i preliti belim vinom, vratiti u rernu da lepo porumeni.


Uz ribu služiti i krompir salatu...


Prijatno!

Затворено за коментаре.