Recept dana: Pijani šaran

Recept dana: Pijani šaran

Ručak za celu porodicu! Spremanje šarana nikad nije bilo ovako lako i uzbudljivo... Na današnjem meniju  je pijani šaran! Sa ovakvim jelom nema greške!

Foto: Shutterstock

Sastojci:

1 kg šarana

ulje

biber mleven

so

4 čena belog luka

peršunov list

100 ml beloga vina

Priprema:

Šarana iseći na filete, dobro posoliti i pobiberiti.

U činiju sipati pola male šoljice ulja, izdrobljen beli luk i seckan peršunov list.

Sipati na ribu i dobro utrljati.

U dublju šerpu staviti papir za pečenje, sipati malo ulja i poređati ribu, staviti da se peče u rernu na 200 stepeni.

Kad riba bude na pola pečena izvaditi i preliti belim vinom, vratiti u rernu da lepo porumeni.

Uz ribu služiti i krompir salatu...

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.