Vrhunski recept za jedan od mnogih načina na koje možete spremiti piletinu sa pirinčem. Današnji recept je ova pikantna piletina u habanero sosu!
Foto: Shutterstock
- pileće meso 200g
- crni luk pola glavice
- beli lik 1 čen
- habanero paprika 1 kom.
- pelat 80g
- pavlaka za kuvanje 1dl
- riža 50g
- so, biber, ulje
Crni luk isecemo na rebarca i stavimo u tiganj na zagrejano ulje przimo pet minuta pa dodamo piletinu isecenu na kocke 2x2 cm i nastavimo sa przenjem.
Kada je meso peceno 70-80% dodajemo sitno iseckan beli luk, habanero, przimo 2 minuta i zatim nalivamo pelatom i pavlakom za kuvanje.
Sve to kuvamo na manjoj temperaturi jos 5minuta dok se sos ne sjedini pa zacinimo dodatkom soli i bibera.
Uporedno sa pripremom piletine u serpi skuvamo rizu u posoljenoj vodi.
Serviramo na tanjir rizu, a potom pored nje piletinu koju prelijemo ljutim sosom.