Iako se kuvanje supe čini kao najlakši kulinarski zadatak koji zahteva samo lonac vode, povrće i meso, skuhati savršenu supu nije tako jednostavno. Donosimo recept gde je ukusna pileća krem supa s nudlama koja je sve što vam treba ove jeseni.
Foto: Shutterstock
- 3 kašičice putera
- 1 srednji luk
- 1 beli luk
- 1 kašičice sitno naseckane majčine dušice ili 3 kašičice sušene majčine dušice
- 2 kašičice soli
- 4 kašičice mlevenog bibera
- 2 šargarepe srednje veličine oljuštene i tanko naseckane
- 32 grama brašna
- kokošija kocka
- široki rezanci s jajima
- iseckana kuvana piletina
- 3 kašičice sitno naseckanog peršuna
- kašika svežeg limunovog soka.
Zagrejte puter na srednje jakoj vatri.
Dodajte luk pa kuvajte mešajući 4 do 5 minuta, dok ne omekša.
Dodajte beli luk, majčinu dušicu, so, biber, brašno i kuvajte mešajući još dva minuta.
Postepeno umutite u čorbu dok ne prokuva.
Zatim dodajte šargarepu i smanjite ringlu.
Kuvajte 15 minuta.
Dodajte rezance i kuvajte 8 do 10 minuta, dok šargarepa ne omekša i rezanci se skuvaju.
Dodajte piletinu i sos i kuvajte još 2 do 3 minuta, dok ne provri.
Dodajte peršun i limunov sok, so i biber i ova ukusna supa spremna je za posluživanje.