Recept dana: Pileći bataci u sosu od pečuraka

Recept dana: Pileći bataci u sosu od pečuraka

Pileće meso je uvek dobar izbor za ručak, pogotovo ako je u sočnom sosu. Savršen ručak za vas i vašu porodicu i prijatelje! Danas vam donosimo recept kako se spremaju pileći bataci u sosu od pečuraka!


Foto: Shutterstock



Sastojci:


5-6 pilećih bataka


70 g maslaca


400 g pečuraka



2 dl punomasne kisele pavlake


2 dl vina


biber


so


kašičica mlevene paprike



manji crni luk


lovorov list


kašika skrobnog brašna


Priprema:


Batke posolite i pobiberite. Pečurke očistite, pa ih naseckajte na kriške ili manje polovine.


Luk očistite i sitno iseckajte. U posudi za pečenje ili dubljem tiganju zagrejte maslac.


Prepržite na njemu batke sa svih strana dok ne dobiju koricu. Izvadite ih iz posude i stavite na toplo mesto.


Dodajte još malo maslinovog ulja, luk i pečurke. Kratko sve prodinstajte i vratite meso u posudu.



Ulijte dl vina, poklopite posudu i dinstajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta.


U ostatku vina razmutite brašno i mlevenu crvenu papriku.


Ulijte u posudu, promešajte, dodajte pavlaku i po potrebi još posolite i pobiberite.


Kuvajte sve još 10 minuta dok se sos ne zgusne.

Затворено за коментаре.