Recept dana: Pileći bataci u sosu od pečuraka

Recept dana: Pileći bataci u sosu od pečuraka

Pileće meso je uvek dobar izbor za ručak, pogotovo ako je u sočnom sosu. Savršen ručak za vas i vašu porodicu i prijatelje! Danas vam donosimo recept kako se spremaju pileći bataci u sosu od pečuraka!

Foto: Shutterstock

Sastojci:

5-6 pilećih bataka

70 g maslaca

400 g pečuraka

2 dl punomasne kisele pavlake

2 dl vina

biber

so

kašičica mlevene paprike

manji crni luk

lovorov list

kašika skrobnog brašna

Priprema:

Batke posolite i pobiberite. Pečurke očistite, pa ih naseckajte na kriške ili manje polovine.

Luk očistite i sitno iseckajte. U posudi za pečenje ili dubljem tiganju zagrejte maslac.

Prepržite na njemu batke sa svih strana dok ne dobiju koricu. Izvadite ih iz posude i stavite na toplo mesto.

Dodajte još malo maslinovog ulja, luk i pečurke. Kratko sve prodinstajte i vratite meso u posudu.

Ulijte dl vina, poklopite posudu i dinstajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta.

U ostatku vina razmutite brašno i mlevenu crvenu papriku.

Ulijte u posudu, promešajte, dodajte pavlaku i po potrebi još posolite i pobiberite.

Kuvajte sve još 10 minuta dok se sos ne zgusne.

Zatvoreno za komentare.