Recept dana: Pileći batak sa lukom i bundevom

Recept dana: Pileći batak sa lukom i bundevom

Za danas smo vam pripremili pileći batak u kombinaciji sa lukom i bundevom.

Foto: ddl.rs

Sastojci

- pileći batak/karabatak 1kg

- očišćena bundeva 1,5kg

- očišćen crni luk 1kg

- so, ulje

Priprema

U dublji pleh stavljamo bundevu i luk isečenu na kocke 2x2 cm, posolimo i promešamo. Preko tako pripremljene podloge ređamo meso, blago pouljimo, sipamo vode da ogrezne, prekrijemo aluminijumskom folijom i pečemo sat i po na 200 stepeni. Kada je meso pečeno odlijemo višak tečnosti i vratimo bez poklopca u pećnicu još 10-ak minuta da porumeni.

Serviranje

Na tanjir stavimo meso i kao prilog služimo bundevu i luk. Za dekoraciju možemo koristiti listove neke zelene dekorativne biljke.

Zatvoreno za komentare.