Recept dana: Piletina na kineski način

Recept dana: Piletina na kineski način

Danas je na našem meniju prekusna piletina na kineski način! Brz, lak i jednostavan recept oduševiće svakoga ko voli istočnjačku kuhinju.

 Foto: Shutterstock

Potrebno je:

500 g belog pilećeg mesa (otkošćenog)

2 srednje šargarepe

1 srednja tikvica

1/4 manje glavice kupusa

100 ml soja sosa

4 kašike hladne vode

2 kašičice gustina

Za marinadu:

5 kašika soja sosa

1 veći čen belog luka

3 kašike maslinovog ulja

1 kašičica začinske paprike

1 kašičica kurkume

1/2 kašičice mlevenog bibera

1/2 kašičice soli

Priprema: 

Pileće meso iseći na kockice. U manju posudu staviti sve sastojke za marinadu i kašikom ih dobro sjediniti.

U marinadu ubaciti isečenu piletinu, promešati da svako parče bude obavijeno marinadom, poklopiti i ostaviti u frižider, dok se spremi povrće.

Šargarepu preseći na pola, po dužini, a tikvicu na četiri dela.

Zatim, šargarepu i tikvicu iseći na tanke trake, praziluk iseći na krugove, a kupus iseći kao za salatu.

U dublji tiganj (može i vok) sipati samo jednu kašiku maslinovog ulja i staviti ga da se zagreje (ovo jelo se sprema na visokoj temperaturi).

U vreli tiganj izručiti piletinu sa marinadom i pržiti je dok ne postane lepljiva (u toku prženja često je promešajte).

Izvaditi isprženo meso u dublji tanjir i držati ga na toplom.

U tiganj dodati isečenu šargarepu, tikvicu i praziluk (ako je potrebno sipati jednu kašiku maslinovog ulja).

Povrće pržiti, uz često mešanje, tri minuta. Zatim, dodati kupus i vratiti meso u tiganj.

Promešati i pržiti još dva minuta.

U dublju šolju sipati soja sos, hladnu vodu i gustin.

Kašičicom dobro promešati da ne ostane ni jedna grudvica od gustina. Sipati u tiganj i dobro promešati, da se svi sastojci sjedine.

Skloniti sa vatre i poslužiti sa pirinčem.

Prijatno!

Jedno reagovanje na “Recept dana: Piletina na kineski način”