Recept dana: Piletina na kineski način

Recept dana: Piletina na kineski način

Danas je na našem meniju prekusna piletina na kineski način! Brz, lak i jednostavan recept oduševiće svakoga ko voli istočnjačku kuhinju.


 Foto: Shutterstock



Potrebno je:


500 g belog pilećeg mesa (otkošćenog)


2 srednje šargarepe


1 srednja tikvica



1/4 manje glavice kupusa


100 ml soja sosa


4 kašike hladne vode


2 kašičice gustina


Za marinadu:



5 kašika soja sosa


1 veći čen belog luka


3 kašike maslinovog ulja


1 kašičica začinske paprike


1 kašičica kurkume


1/2 kašičice mlevenog bibera


1/2 kašičice soli



Priprema: 


Pileće meso iseći na kockice. U manju posudu staviti sve sastojke za marinadu i kašikom ih dobro sjediniti.


U marinadu ubaciti isečenu piletinu, promešati da svako parče bude obavijeno marinadom, poklopiti i ostaviti u frižider, dok se spremi povrće.


Šargarepu preseći na pola, po dužini, a tikvicu na četiri dela.


Zatim, šargarepu i tikvicu iseći na tanke trake, praziluk iseći na krugove, a kupus iseći kao za salatu.


U dublji tiganj (može i vok) sipati samo jednu kašiku maslinovog ulja i staviti ga da se zagreje (ovo jelo se sprema na visokoj temperaturi).


U vreli tiganj izručiti piletinu sa marinadom i pržiti je dok ne postane lepljiva (u toku prženja često je promešajte).


Izvaditi isprženo meso u dublji tanjir i držati ga na toplom.


U tiganj dodati isečenu šargarepu, tikvicu i praziluk (ako je potrebno sipati jednu kašiku maslinovog ulja).


Povrće pržiti, uz često mešanje, tri minuta. Zatim, dodati kupus i vratiti meso u tiganj.


Promešati i pržiti još dva minuta.


U dublju šolju sipati soja sos, hladnu vodu i gustin.


Kašičicom dobro promešati da ne ostane ni jedna grudvica od gustina. Sipati u tiganj i dobro promešati, da se svi sastojci sjedine.


Skloniti sa vatre i poslužiti sa pirinčem.


Prijatno!

Једно реаговање на “Recept dana: Piletina na kineski način”