Recept dana: Pita krompiruša iz tiganja

Recept dana: Pita krompiruša iz tiganja

Uzmite gotove kore za pite i savijače i ubrzajte ceo proces pripreme ovog slasnog jela. Današnji recept je brza pita krompiruša iz tiganja!

Foto: Shutterstock

Sastojci za brzu krompirušu:

- 7 svežih listova za pite i savijače

- 125 ml ulja za premazivanje

- 250 ml mineralne vode za premazivanje

Za nadev:

- 400 g krompira

- 120 g luka

- 1 čajna kašičica soli

- ½ čajne kašičice bibera

- 1 kašičica ulja

Priprema:

1. Ogulite krompir i izrendajte ga. Izrendajte i očišćeni luk, posolite, pobiberite, dodajte ulje i sve dobro promešajte. Dobili ste nadev za krompirušu.

2. Iscepkajte pet listova za pite i savijače na manje delove.

3. Uljem premažite dno tiganja, te preko njega stavite dva cela lista za pite i savijače. Neka se listovi preklapaju na sredini i prelaze preko rubova tiganja.

4. Uljem premažite i dno kora pa preko njih stavite nešto iscepkanih listova, malo ulja i dvije kašičice mineralne vode.

5. Preko iscepkanih listova stavite dve od tri kašike nadeva. Ponavljajte isti postupak dok ne potrošite sav nadev i testo.

6. Cele listove koje vire preko ruba tiganja na kraju presavijete i dobro namažite uljem i preostalom mineralnom vodom. Prekrijte tiganj folijom i pustite da nepečena krompiruša odstoji tako oko 10 minuta.

7. Stavite tiganj na laganu temperaturu, poklopite ga i pecite oko 25 do 30 minuta.

8. Po isteku tog vremena okrenite krompirušu, ponovo poklopite i pecite još 25 do 30 minuta.

9. Poslužite toplo.

Zatvoreno za komentare.